Winkelcongres in Gouda druk bezocht

Winkelcongres in Gouda druk bezocht

Tweehonderd bestuurders, vastgoedeigenaren, bankiers, strategische adviseurs, ambtenaren, winkeliers en andere betrokkenen ontmoetten elkaar begin februari in Stadhuys Gouda tijdens een congres over het Winkelgebied van de Toekomst.

Winkelcongres in Gouda druk bezocht

Tweehonderd bestuurders, vastgoedeigenaren, bankiers, strategische adviseurs, ambtenaren, winkeliers en andere betrokkenen ontmoetten elkaar begin februari in Stadhuys Gouda tijdens een congres over het Winkelgebied van de Toekomst. Platform31 organiseerde het congres in opdracht van Detailhandel Nederland en het G32-stedennetwerk.

Hoe ziet het winkelgebied van de toekomst eruit en wat is er daar voor nodig aan publiek-private samenwerking. Dat was het onderwerp van gesprek op deze dag, vertelt Hanneke van Rooijen van Platform31, een kennisorganisatie voor stad en regio uit Den Haag. ,,We zochten, gezien de samenstelling van de groep, een locatie met veel uitstraling en een zeker cachet. Behalve dat het stadhuys van buiten én van binnen veel uitstraalt en geschiedenis ademt, speelde in dit geval ook de ligging midden in het winkelgebied van Gouda een rol. Dat paste goed bij het onderwerp van deze dag.’’ Het congres ging van start met een plenaire bijeenkomst, waarin aan de aanwezigen het rapport Winkelgebied van de Toekomst werd gepresenteerd. Deelnemers konden daarna kiezen uit zes deelsessies met verschillende thema’s. Voor Platform31 was het een geslaagde kennismaking met Stadhuys Gouda. ,,Een collega tipte mij en na een eerste bezoek begreep ik waarom. De uitstraling is prachtig, net als de mooie details van de verschillende zalen. De locatiemanager, Rik Dijkgraaf, wist er ontzettend enthousiast over te vertellen. Al met al straalde Stadhuys Gouda veel professionaliteit uit, en dat bleek een goede match met de deelnemers van dit congres.’’