Werkdagen tussen 09.00 en 17.30 uur

Trouwen in de 1,5 meter samenleving doe je zo!

De invulling van de dag zal iets anders zijn dan we gewend zijn, maar met wat creativiteit kan je nog steeds een heel romantische bruiloft neerzetten!

Om officieel te kunnen trouwen is het van belang dat het bruidspaar, de trouwambtenaar en jullie getuigen fysiek aanwezig zijn. Wie terugdenkt aan bruiloften die voor de maatregelen plaatsvonden, beseft al snel dat dit qua afstand houden geen beletsel vormt. Door te meten is de afstand waarop het spreekgestoelte voor de trouwambtenaar, en eventuele speeches, ten opzichte van de plek waar het bruidspaar plaatsneemt goed te bepalen. De getuigen bevinden zich vaak in het publiek en komen om beurten naar voren om te tekenen; hierbij is de 1,5 meter afstand dus goed te waarborgen.

Opstelling
Vraag de ceremoniemeesters vooraf de opstelling met de betrokkenen door te nemen, zodat iedereen precies weet wanneer hij of zij ergens mag staan. Het publiek zit op 1,5 meter afstand van elkaar; het kan dus raadzaam zijn dag- en avondgasten te kiezen om voldoende plaats te hebben. Fijn; gezinsleden mogen wel naast elkaar zitten! Gezinsrijen maken behoort dus ook tot de opties; zo kun je afstand waarborgen en de intimiteit behouden. Ook lopen naar het altaar moet geen probleem zijn; een breder looppad maakt veel mogelijk. Kortom, met wat denkwerk heb je al snel een leuke opstelling!

Felicitaties
Die doen we op z’n Japans! Handen schudden, omhelzen en drie zoenen; dat mag even niet. In Japan is groeten op afstand, zonder lichamelijk contact, de norm – een gemoedelijk knikje naar het bruidspaar waarin de felicitaties met woorden worden uitgesproken is minstens zo intiem! Cadeaus worden achter gelaten op een cadeautafel met een leuk kaartje of briefje erbij zodat jullie precies weten wie elk cadeau met welke bedoeling heeft gegeven.

Proosten en taart
Bij een bruiloft hoort natuurlijk een toast- en taartmoment! Samen met je partner neem je plaats aan de taarttafel terwijl de gasten zich, per gezin, over de ruimte verspreiden. 1,5 meter grenzen kunnen makkelijk worden gemarkeerd door middel van statafels. Naambordjes voor gezinsleden die samen een tafel delen maken het voor de gasten direct duidelijk bij welke tafel zij worden geacht plaats te nemen. De glazen met Prosecco staan al klaar op de tafels zodat jullie gezamenlijk het glas kunnen heffen waarna het bruidspaar de taart aansnijdt. De bediening serveert vervolgens de taart uit aan tafel.

Diner
Dineren doen we op z’n Amerikaans! Ieder gezin krijgt zijn eigen tafel, een zaal met ronde tafels en een diner dansant! De uitservering van het eten kan op verschillende manieren geschieden; zo kan de bediening op de kop van de tafel een plateau met borden neerzetten. Bruiloftsgasten pakken hier zelf een bord vanaf, zodat het personeel anderhalve meter kan bewaren. Maar bijvoorbeeld een uitgiftetafel, barbecue waarbij gasten zelfs langs het uitgifte station lopen behoort ook tot de mogelijkheden!

Feest en gezelligheid
De eerste dans; die moet er sowieso komen. Gelukkig hoef je jouw partner niet op afstand te houden en mag je samen heerlijk intiem over de dansvloer zwieren! Het vervolg van de feestavond is op vele creatieve manieren in te delen; denk aan een silent disco waarbij de gasten zijn verdeeld over verschillende ruimtes of waarbij er een pad is gecreëerd met (dans)markeringen op de vloer. Zijn jullie geen dansers? Live muziek waarbij de gasten gezellig borrelen aan tafel behoort ook tot de mogelijkheden. Of wellicht een stand-up comedian? De gasten kunnen vanaf hun tafel genieten en de sfeer zal sowieso top zijn!

Uitservering van drankjes kan gelukkig gemakkelijk op afstand; de bartender maakt de drankjes, zet deze klaar op de bar en doet een stapje achteruit waarna de gasten hun drankjes en bijv. hapjesplanken kunnen pakken.

Aandacht
Key voor een succesvolle bruiloft in de anderhalve meter samenleving is aandacht! Aandacht voor hygiëne; denk hierbij aan extra schoonmaakrondes voor de toiletten en handgel op cruciale plekken zoals bij de bar. Zorg dat de ceremoniemeesters goed op de hoogte zijn van opstellingen en de manieren waarop de anderhalve meter kan worden gewaarborgd. Zij fungeren als vraagbaak voor de gasten en kunnen met de juiste instructies de avond tot een succes maken.

Trouwen, juist nu!
Als je trouwt doe je dat natuurlijk voor jezelf en je gasten. Juist nu kun je je gasten meer dan ooit een fantastische dag bezorgen die nog lang in hun geheugen gegrift staat. Na een periode van onzekerheid is de hunkering naar intimiteit, gezelligheid en wederzien immers groots! Je gasten zullen jullie initiatief om jullie droombruiloft door te laten gaan enorm waarderen. Daarnaast heeft iedereen begrip voor de nieuwe regels; het is tenslotte voor hun eigen veiligheid en die van hun geliefden.

Behoefte aan extra zekerheid? Maak kennis met ons garantiefonds, waarbij je altijd de garantie hebt jouw bruiloft kosteloos te verplaatsen tot 10 werkdagen voor deze plaatsvindt. Benieuwd naar de verdere mogelijkheden of heb je vragen? Neem contact op met onze adviseurs!

Neem contact op
Bekijk de eerstvolgende open dag