Bruisen en verbinden

De behoefte aan meer verbinding groeit in Nederland. Maar hoe krijg je mensen enthousiast en stimuleer je hen om iets te doen? Heleen van Praag ontwikkelde de BRUISmethode en schreef er een boek over. Deze werd onder grote belangstelling gelanceerd in Het Oude Stadhuys.

Van Praag, bekend van de Ideeënbrouwerij en Gouda Bruist, weet als geen ander hoe je mensen enthousiasmeert en verbindt. Iets waar veel organisaties, zoals gemeenten, verenigingen of buurt- en welzijnsorganisaties mee worstelen. Regelmatig deelt ze haar kennis en ervaring via workshops en bijeenkomsten, maar daarmee kon ze nog niet voldoen aan alle interesse. De oplossing? Een boek waarmee iedereen - bewoners, ondernemers en professionals - praktisch mee  aan de slag kunnen: ‘Bruisen, Brouwen, Binden! – handboek voor lokale community builders’.

Van Praag: ,,Er staat in hoe je ontmoetingen en ideeënbijeenkomsten organiseert, of een online communityplatform kunt opzetten. Of wat je kunt doen om vergaderingen en bijeenkomsten bruisender te maken. In Gouda  worden al veel mooie dingen georganiseerd en nu kunnen we deze kennis delen. En waar kun je zo’n boek beter presenteren dan in het hart van de stad?” 

Het Oude Stadhuys werkte belangeloos mee aan deze boekpresentatie. Het handboek is online te bestellen via bruispunt.