Duits-Nederlandse Handelskamer

Voor een bijeenkomst over barrièrevrij wonen, is een goed bereikbare en rolstoelvriendelijke locatie natuurlijk een must. Zo kwam de Duits-Nederlandse Handelskamer uit bij Het Oude Stadhuys in Gouda.

“Het aantal senioren in Nederland en Duitsland groeit, maar het aantal woningen waar ze zelfstandig kunnen wonen blijft achter”, vertelt organisator Elisa Gentsch. “Met onze bijeenkomst wilden we bedrijven en organisaties uit beide landen informeren en inspireren over barrièrevrije woningen en projecten.”

Bij binnenkomst kregen de bezoekers een heerlijke kop koffie aangeboden. Na de presentaties kwam de groep bijeen voor een lunch met luxe broodjes, verschillende soepen en vers sap. De Duits-Nederlandse Handelskamer koos ervoor om de presentaties plaats te laten vinden in de trouwzaal, die voor de gelegenheid een zakelijke opstelling kreeg.

"Wij vonden het een prachtige ruimte, die ook nog eens supertoegankelijk is voor rolstoelen. En als kers op de taart heeft de zaal openslaande deuren, waardoor we de hele dag van het prachtige weer hebben kunnen genieten!”