,,Wat een gaaf oud gebouw”

Hij werkt in Den Helder. Zij woonde in Lunteren. Gouda bleek voor Jelle Hardenbol en Mirjam Pors een mooie plek halverwege om samen neer te strijken. En dus wilden ze er ook trouwen.

Maar hoe vind je een goede huwelijkslocatie als je de stad nog niet kent? Via Google Streetview kwam het stel Het Oude Stadhuys op het spoor. ,,Wat een gaaf oud gebouw, dachten we meteen. Toen bleek dat je er kon trouwen, waren we er snel uit. Zeker omdat alles wat we wilden - of het nu ging om de ruimtes of het diner - geregeld kon worden”, blikken de kersverse bruid en bruidegom terug.

De grote dag zelf? Die zat vol bijzondere momenten. Van het weggeven van de bruid door haar vader tot de toost waarbij aansluitend het draaiorgel onder het bordes begon te spelen. En van de kerkdienst in de statige Sint-Jan met aansluitend een sabelwacht door Jelle’s marinecollega’s tot het grote feest in de Burgerhal. En dan zouden we bijna het diner vergeten. ,,We hadden het voorgerecht en dessert in de vorm van een buffet. Daartussen zat een walking diner met drie verschillende gerechtjes die echt prachtig waren. Je hoort wel eens dat bruiden van spanning niet kunnen eten, maar ik heb echt genoten”, lacht Mirjam.